surprise.




idag lurade vi med produktionschefen hem till en kollega som bor i närheten av jobbet. vi tänkte att vi behövde en paus i all stress så där bjöds det på galet god laxsoppa, rustikbaguette och min glutenfria (och halvt misslyckade men goda) knäckiga äppelpaj. vi hängde i kollegans vackra trädgård, tittade på hennes konst och pratade med hennes katt bage. en riktig härlig herre.


a piece.



humana + others.




i lördags blev det en secondhandrunda på söder. först dök vi oplanerat in på en vila-outlet för att sedan besöka humana, uppåt väggarna, judits, myrorna och sthlms stadsmission. (glömde jag någon, jlu?) de tre första blev det köp hos medan vi tyckte att judits tagit ifrån secondhanden sin charm (vem vill köpa french connection anno 2010 för en tusenlapp..?) och att myrornas kläder allt för ofta var fläckiga både här och där. när vi ramlade in på stadsmissionen var vi så mätta på secondhand att vi knappt orkade titta mer. är dock väldigt nöjd med vad jag fick med mig!




tack min fina vän för en helt perfekt helg!


judit och judit.

jag har en väldigt bra helg i huvudstaden tillsammans med min värdinna. igår när jag kom bjöds det på öl och tvårätters sedan satt vi och pratade om allt från till mataffärer till bröllop tills ögonlocken föll ned. i morse kan jag inte säga att jag vaknade av att solen strålade in genom de gardinfattiga fönstren utan mer för att johanna väckte mig ur mitt livs hittills märkligaste dröm. sen blev det stan och en rejäl secondhandrunda på söder. kom hem med en hel del fynd faktiskt. nu är det italienskt och CL-final som står på schemat för kvällen. so long lovers!

hair.




igår var jag äntligen hos caroline på attityd och fixade håret. världens bästa frisör som fixade fram en tid åt mig bara så där. kan säga att håret var bra mycket finare igår efter att hon hade fönat och grejat än efter i morse då jag inte ens hann borsta det i all stress. men. ni får hålla till godo!

nu är jag på väg ner mot storstaden och en helg i sällskap med bästa johanna. ska bli väldigt mysigt men hoppas på att vädret vill samarbeta. elitloppshelgen har ju faktiskt bjudit på bra väder de senaste 12 åren så varför bryta en väldigt bra trend..?


rumors.




har alltid varit väldigt skeptisk mot lidl. deras affärsidé med konstiga utländska livsmedel och obemannade, risiga butiker har aldrig tilltalat mig så den enda gången jag hade varit där innan igår var under P&L för två år sedan då vi skulle köpa kopiösa mängder med chips till våra festgäster. har dock under senaste tiden läst på flera bloggar att lidl ska vara så bra och att man "får så mycket mer utan att gå ner i kvalitet". bullshit tänkte jag och åkte till lidl igår kväll. nu kan det ju kanske vara så att borlänge har sveriges sämsta lidl-butik, vad vet jag, för den är verkligen hemsk. ostrukturerad och rörig. smutsigt, varor på golven och stökigt på alla hyllor. sedan saknar ju sortimentet en hel del varor man är van att kunna köpa på ica. jag kan hålla med om priset - vi fick nästan en kasse mat för 118 spänn men då var vi också tvungna att åka till nästa matbutik för att komplettera. så nej, rusta upp skiten så kanske jag kommer tillbaka!


let's talk about..food.




igår kväll gjorde jag världens godaste middag - västerbottensostöverbakad laxfilé med broccolimos och så hade pojkvän gjort en god fetaostsallad. lika jäkla gott som jag föreställt mig! lovade ju att jag skulle dra ihop ett inlägg om mat, kommer senare idag. appropå mat så ska min fina pappa bjuda ut mig på lunch idag. det stod visst färstournedous på menyn, spännande..


inte utan.




dessa har jag med mig i väskan varje dag. perfekta att ha med för att kunna fixa till håret under dagen om tiden inte har räckt till på morgonen vilket den sällan gör för mig. volymspray från phc och volympuder från proffs som jag tycker funkar lika bra som originalet från schwarzkopf och till mindre än en tredjedel av priset. har köpt båda mina på kicks och de kostar runt 40 kronor styck.


his name is igor.




igår hade jag tänkt åka in till stan för att kolla efter både ett armband och en blus men så out of the blue bestämde jag mig för att springa en sväng istället. kan inte säga att formen är på topp men bättre en kortare runda än ingen alls. upptäckte att gungställningen som står ute i trädgården är perfekt för mag- och ryggövningar och gummiband så också där spenderades lite tid. fick besök senare på kvällen av igor - den största hund jag nåsgonsin träffat. afghan så klart och väldigt vacker.


suede.




den här snygga kalvskinnsväskan kom hem till mig förra veckan. tvekade först eftersom den är ganska dyr men tror ändå att den får stanna. kommer att bli riktigt snygg till långklänningar och kjolar i sommar!


weekend.




min helg har, förutom häng med mamma, mestadels spenderats i upcoming rabatt. jag har grävt och rensat ut rötter och ogräs, blandat med kogödsel och vattnat. nu ska jag bara hitta de perfekta blommorna vilket inte verkar vara så lätt. jag vill inte ha en "pensionärsrabatt" utan en trendig, stilren och lättskött. särskilt eftersom den kommer att ligga precis brevid entrén och vara i blickfånget för alla besökare. äh, det löser sig. har även planterat tomater som jag hoppas att jag kommer kunna hålla vid liv, haha.


life is too short to make trouble out of small things.




är lite psykiskt labil idag. många tankar som snurrar om ingenting. saknar mina vänner mycket. önskar som många gånger tidigare att jag befann mig närmare er allihop. hela tiden. stoppade in lurarna och satte på the script, kurt nilsen, owl city, alejandro fuentes och alexander with och stängde ute resten av världen. dags att möta den nu igen. trevlig kväll!


lack of inspiration.




i klädväg om något. suck. fick dock hem en fin sak i går från la redoute av alla ställen. tror jag aldrig handlat därifrån tidigare. igår var vi även iväg till ikea en sväng och därifrån fick jag med mig min drömmatta! och så köpte vi en väldigt vuxen sak - gräsklippare. kändes som det var på tiden innan grannarna börjar undra om vårt hus är obebott. it grows.. ja. det var det!


simple.




för ett tag sedan fyndade jag det här armbandet på röda korset. tror jag fick betala en femma. det har blivit mitt favoritarmband, en enkel silverring bara.


it grows.




igår kväll gjorde jag en fyllning till bakad potatis på creme fraische, majonäs, rödlök och gräslök. kändes väldigt härligt att få gå ut i trädgården och klippa sin egen gräslök. min plan är att i helgen göra i ordning grönsaksland nummer två och passa på att så lite annat smått och gott, bland annat ruccola, isbergssallat, morötter och coctailtomater. nu är det som sagt endast gräslök och jordgubbar som växer där ute. det hade varit härligt att ha en riktig grönsaksträdgård men det finns det varken intresse eller energi till.

fick en förfrågan om att lägga ut lite om vad jag äter appropå inlägget om gluten. så ska försöka få ihop något om det senare idag. laters!


the real butt crack.




precis när jag skulle gå utanför dörren imorse så märkte jag att det var ett stort hål vid bakfickan på byxorna jag hade på mig. paniiik. vill gärna inte gå runt med ett stort stycke rumpa synlig på jobbet så fick på en röd slänga på mig ett par andra byxor och helt enkelt skita i om de passade till resten. äh. det är ändå måndag. just måndagar brukar jag inte lägga så stor vikt i vad jag har på mig. är fortfarande så inne i no fashion-weekend-skrotet.

är helt trött idag så tänkte skippa målandet och istället gå på några små klädprojekt jag har i väntan på kvällens nittileaks.


bye bye cookies and cakes.




på senare år har jag fått problem med att min mage blir uppblåst som en boll när jag ätit. får väldigt ofta galet ont också. jag har testat mjölksyretabletter och fibrer och grejer utan att det hjälpt och sen har jag väl inte gjort något mer åt saken - förrän för en vecka sedan när jag fick nog. jag googlade lite och hittade information om känslighet mot gluten, symptomen stämde väldigt bra in på mig. bestämde mig direkt för att testa att ta bort allt mjöl i kosten och se om det skulle kunna vara något. förbannat svårt för mig som älskar i princip allt med mjöl i. pastarätter, pajer, bullar, kakor och gott bröd. nu har jag klarat åtta dagar utan mjöl och mår bättre än någonsin! min mage ser inte gravid ut längre och även fast jag inte tappat ett kilo så känner jag mig lättare och finare än på länge. happy days!


aw.




aw'n hemma hos maria igår var galet trevlig. rosé, ost och kex och så hade hon slängt i hop en svingod fetaost- och soltorkade tomaterpaj. vi snackade en massa skit som vanligt och jag är lyckligt lottad som har sådana fantastiskt roliga och fina kollegor!


glorious.




vaknade tidigt i morse, riktigt utvilad efter en lugn fredagskväll i soffan. pojkvännen åkte iväg till svägerskan för att klippa lockarna och jag gjorde en riktig brakfrukost, tände härliga kaffeljuset jag fått av anna och slog mig ner framför nyhetsmorgon. bästa starten! ska kolla lite bilder till upcoming fotovägg och sedan blir det ännu en tur till happy homes för färginköp till hallgolvet på övervåningen. vi tänkte go crazy och måla randigt. kan bli riktigt intressant, haha.


successful mix-up.




köpte ett gäng rosor i fina färger häromdagen. passade perfekt i nya loppisvasen på det nymålade vita soffbordet. ännu en färgklick i vårt hem! verkar bli mycket bloggande om blommor och sådant tjafs nowadays men så kan det bli. strax tar jag helg vilken inleds med AW hemma i marias nya lägenhet tillsammans med ett härligt gäng kollegor! laters!


short.




blev invigning av mina nya fina shorts i gårdagens sommarvärme. gillas! förresten en present från mitt ♥ tack!


in my garden.





det var galet varmt och kvavt igår kväll när jag kom hem så jag tog av mig skorna och gick ut i trädgården och bara strosade runt och tittade på allt som sakta men säkert växer fram. det är ganska spännande för jag vet inte alls vad som kommer upp ur jorden, jag hittar nya saker varje dag. i det lilla trädgårdslandet har jag till exempel hittat jordgubbsplantor och gräslök och i rabatten tulpaner. vårt ena äppelträd blommar så fint och den lila syrenen är på gång. en jäkla mördarmyra som bet mig i tån drog dock ner på stämningen. fasikens så ont det gjorde!


you got designer shades just to hide your face.




njae, inga designerbrillor här men gillar dem ändå! hittades på h&m och kostade typ en sextilapp. blev glad att jag hittade ett par runda som ändå var så små att de passade mitt lilla nylle. dessa kommer nog användas flitigt i sommar!


for the lazy days.




det blev en salig blandning böcker som fick följa med hem från marknaden. de två mittersta är väl egentligen tänkta att pojkvännen ska få men jag vet att det kommer sluta med att jag läser dem också. jag som är en äkta chiclit-älskare har fått skäll för att inte ha läst en enda denise rudberg-bok så nu var det på tiden. har läst två böcker av sheila o'flanagan tidigare varav luftslott kan ha varit en av de bästa någonsin så jag har höga förhoppningar på den här.


nytt.




var på h&m och köpte på mig ett par nya bikinis häromdagen. finns en mängd fina delar för 49:50 (h&m har visst missat den lilla detaljen att 50-öringen inte längre existerar..) som man kan mixa och matcha som man vill. för mig blev det en gul och en mönstrad, perfekt! är också väldigt sugen på en i petrol.. även ett mintgrönt linne har flyttat in i garderoben. en av flera fina presenter från min darling ♥


loading up.





min lilla majapiraja har varit uppe på praktik i min hemstad i tre veckor och vi lyckades ändå inte ses förrän dagen innan hon skulle hem till skåne igen. men jag fick min majados genom en trevlig fika och en massa skitsnack på en soldränkt parkbänk. jag uppskattade varje värdefull minut. ni som är utspridda över hela sverige och världen - jag saknar er varje dag!


done and done.




igår kväll målade jag äntligen klart soffbordet jag fyndade för en tjuga på ta till vara. är så härligt att stå ute i kvällssolen och greja, fint blev det också! mitt fina nagellack not so. idag blev det lite tidigare hemgång från jobbet så nu ska det inhandlas mer träfärg till listerna i matsalen och så ska väggarna börja målas! schlagern måste ju ses också. jag har att göra mao..


702 blue jeans.




marknad.


 

i lördags blev det en riktig heldag på marknaden. jag hade ju som sagt bara tänkt åka dit, äta min traditionella munk och åka hem igen men vädret var helt fantastiskt så vi vandrade runt i flera timmar och tittade på knallar och människorna som letat sig dit. många kommer hem under just den här helgen så vi alla sprang på en del gamla bekantskaper mellan marknadsstånden. annars bjöd dagen på pocketböcker, strumpor, langos, krafs, munkar, loppis och en riktigt god amerikansk våffla. och mamma hade en väldigt fin scarf med fåglar på sig.


SUNday.




vaknade upp till solsken och god frukost ute i trädgården. håller på och fixar och donar lite här hemma. började ta ner lister i matsalen men insåg att det är bättre att måla dem på plats, varför krångla i onödan? så nu blir det att måla med lite annat utomhus, innomhusfix får vänta tills solen försvunnit! igår var jag, mamma och brorsan på traditionell vårmarknad. mitt enda önskemål var att få äta en varm munk, då hade marknaden uppfyllt alla mina krav man det blev mycket trevligare än så. sen är det alltid kul att titta på marknadsfolk. laters!


colorish.




på åhléns hittade jag de här fina thé/kaffetermosarna. perfekt att ta med till jobbet! älskar den randiga men ogillar att det inte finns något tätt lock vilket är lika med ganska hög spillfaktor. hur som riktigt fina! ska suga på om den randiga är värd det ändå (kan ju annars få agera thémugg på skrivbordet) så istället fick två färgglada örngott följa med hem och lysa upp sängen.


dude.




hängde med en av mina äldsta vänner häromdagen - krille. jag vet att vi kommer att vara vänner tills vi dör. eller hur? han är en riktigt duktig konstnär också så jag passade på att beställa en fet tavla hem, kommer att bli grym! vi tog en sväng till happy homes, åt thai, shoppade på h&m och åhlens och avslutade med hockey och husvisning hemma hos oss.


aint no sunshine.




idag är ingen solskensdag. jobbet bara krånglar, jag finner ingen lösning. är liksom stuck. jag bråkar med klarna som skickar påminnelser på fakturor jag aldrig ens fått och telia som skickar konstiga brev och fakturor som aldrig stämmer, som vanligt. att det aldrig bara kan funka. när jag kommer hem ska jag åka och fixa målarfärg och sen ska jag banne mig ut och springa i skogen. hoppas det hjälper.

måste ändå slänga in ett tack till rebecca som än en gång fått mitt hjärta att värka av kärlek och tårarna att bränna. att man kan känna sådan lycka för någon annan. obeskrivligt.


fyra.




igår firade jag fyra år med den bästa killen jag vet. det blev en helt perfekt kväll utan några storslagna aktiviteter. vi körde en gammal klassiker precis som första gången vi skulle laga mat tillsammans - vi åkte till ica och fick plocka fem ingridienser var till middagen (under överenskommelse vem som väljer köttet och vem som väljer kolhydraterna) utan att veta vad den andra tog, det avslöjades först vid kassan. riktigt kul då det kan bli hur som helst! det blev dock så bra som det kunde bli trots en del skumma grejer i påsarna. vi avnjöt några små olika tapasrätter vi komponerade ihop, bland annat lufttorkad skinka med melon, bacon lindad kring äpple och honung och en röra på creme fraische, soltorkade tomater, fetaost, purjolök, vitlök och basilika inlindad i en stark lufttorkad skinka på en bädd av färsk tagliolini. till detta en god pilsner urquell och champions league.
kärlek när den är som bäst!


RSS 2.0